Wie is Miss Miranda

Al vanaf mijn jeugd draag ik een camera om mijn nek, een metgezel die me altijd heeft vergezeld. Het was een verzameling van oude camera's die ik trots in mijn kamer uitstalde, hoewel ik destijds niet echt wist hoe ik ze moest gebruiken. Onzekerheid weerhield me ervan om vol vertrouwen achter de lens te staan en de wereld vast te leggen zoals ik die zag. Het leek een groot obstakel, maar ik besefte dat het tijd was om die onzekerheid te overwinnen en diepgaander te begrijpen hoe ik de magie van al die knopjes en instellingen kon ontsluieren. Dit bracht me ertoe om een fotografie cursus te volgen, in een poging om die verlegenheid te overwinnen en mijn camera echt te leren kennen. De complexiteit van de technische aspecten verraste me, maar ik liet me niet ontmoedigen.

Mijn achtergrond in marketing voegde een nieuwe dimensie toe aan mijn fotografische reis. Plotseling begon ik foto's te zien als meer dan alleen beelden; ik ontsluierde het verhaal dat erachter schuilging en vroeg me af hoe ik deze beelden kon inzetten om een boodschap over te brengen. Mijn kritische blik groeide, en ik begon nuances op te merken die anderen over het hoofd hadden gezien.

Mijn kritische blik dwong me om telkens verder te gaan, om dat perfecte beeld te creëren dat in mijn gedachten leefde. Mijn unieke manier van kijken naar de wereld leidde tot foto's met opvallende composities en een verrassende diepgang. Juist deze unieke benadering trok de aandacht en resulteerde in boeiende creatieve opdrachten.

Gedurende de jaren heb ik geëxperimenteerd om mijn ware specialiteit te vinden. Ik realiseerde me al snel dat ik alles leuk vond! Mijn passie strekt zich uit van de levendige wereld van street-art en straatfotografie tot het ontdekken van de rauwe schoonheid van urbex-locaties. Wat ik het liefst doe, is de sfeer en het karakter van bedrijven tot leven brengen op hun websites en sociale media. Kort gezegd, ik ben een verhalenverteller die emoties en betekenis vastlegt in elk beeld dat ik creëer.

Nieuwsgierig? Bekijk mijn galerij of volg mijn prive collectie op instagram.

Al vanaf mijn jeugd draag ik een camera om mijn nek, een metgezel die me altijd heeft vergezeld. Gedurende de jaren heb ik geëxperimenteerd om mijn ware specialiteit te vinden. Ik realiseerde me al snel dat ik alles leuk vond! Mijn passie strekt zich uit van de levendige wereld van street-art en straatfotografie tot het ontdekken van de rauwe schoonheid van urbex-locaties. Wat ik het liefst doe, is de sfeer en het karakter van bedrijven tot leven brengen op hun websites en sociale media. Kort gezegd, ik ben een verhalenverteller die emoties en betekenis vastlegt in elk beeld dat ik creëer.

Nieuwsgierig? Bekijk mijn galerij of volg mijn prive collectie op instagram.

Miss Miranda

20210507-IMG_6596-3

STREET & STREET ART FOTOGRAFIE

Ik laat me dikwijls leiden door de liefde voor street art, graffiti, en de unieke esthetiek van lantaarnpalen versierd met stickers. Mijn camera is mijn trouwe metgezel terwijl ik door de straten dwaal, op zoek naar de meest inspirerende en creatieve kunstwerken die de stad te bieden heeft.

Street art en graffiti hebben altijd mijn aandacht getrokken vanwege hun expressieve en vaak provocerende aard. Ik geniet ervan om de gedurfde statements en kleurrijke kunstwerken vast te leggen die anders voorbij zouden kunnen gaan aan de haastige voorbijganger. De unieke manier waarop street art de openbare ruimte transformeert en een stem geeft aan diverse artiesten intrigeert me mateloos.

Naast mijn passie voor street art, ben ik ook gefascineerd door straatfotografie. Ik zoek naar de rauwe en echte momenten die zich afspelen in het dagelijks leven van de stad. Oude gebouwen dragen de geschiedenis van de plek met zich mee en ik vind het geweldig om hun verhalen vast te leggen door middel van mijn lens. Evenzo hebben oude fietsen een zekere charme en karakter die me aantrekt, en ik probeer hun unieke persoonlijkheden in mijn foto's vast te leggen.

CITY GUIDE SHOOT

Hoewel mijn hart ligt bij het vastleggen van de pracht van Vianen en Utrecht, omarm ik ook de kansen om andere steden te verkennen. Van sfeervolle Nederlandse steden tot betoverend Europa en zelfs betoverend Amerika. Mijn reizen zijn een avontuurlijke reis door de tijd en cultuur, waarbij ik drie pijlers hanteer: het ontdekken van historische hoogtepunten die resoneren, het vastleggen van iconische bouwwerken en toeristische parels, en het vinden van de levendige street-art scènes die elke stad een uniek karakter geven.

Mijn aanpak begint met het creëren van een persoonlijke kaart op Google Maps, waarin ik de schatten van elke stad vastleg. Dag na dag plan ik zorgvuldig routes om geen enkel moment van verwondering te missen. Als straatfotograaf is alles een bron van inspiratie. Het verweerde gevels, kleurrijke uitingen van street-art en de kleine details die een stad kenmerken – ze betoveren me allemaal.

Bij elke stap die ik zet, omarm ik de unieke elementen die elk land typeert. Van de doordrenkte geschiedenis tot de culturele eigenaardigheden, mijn lens vangt de ziel van de plaatsen die ik bezoek. Het enige nadeel? Tijd. Soms voelt het alsof ik in een race tegen de klok ben om elk prachtig moment vast te leggen. Daarom reserveer ik tegenwoordig bewust één dag zonder vastomlijnde plannen. Dit geeft me de vrijheid om terug te keren naar die ene plek waar ik langer wilde vertoeven, en in alle rust nog meer schatten te ontdekken.

De vruchten van mijn avonturen en mijn liefde voor fotografie zijn terug te vinden in mijn beeldbank. Hier deel ik mijn visuele verhalen – beelden die je kunt bewonderen en zelfs kunt verwelkomen in je eigen ruimte. Mijn foto's zijn niet slechts afdrukken; ze zijn momenten, emoties en de echo's van mijn ontdekkingsreis.

Welkom in mijn wereld van beelden, waar elke foto een deur opent naar een nieuwe ervaring, en waar elke klik een verhaal vertelt.

URBEX-FOTOSHOOT

Mijn fascinatie voor urbex-fotografie is diepgeworteld in mijn jeugdherinneringen. Op de boerderij van mijn grootouders kon ik me altijd verliezen in de geheimzinnige en verborgen hoekjes: ruimtes, zoldertjes en vergeten plekken. Het was als een schatkamer van verhalen die wachtten om ontdekt te worden. Door tussen de oude spullen van mijn familie te snuffelen, ging ik op een persoonlijke ontdekkingstocht naar de geschiedenis van de familie Baars, een reis die me dichter bij mijn afkomst bracht.

Het waren niet alleen de plekken op de boerderij die mijn verbeelding prikkelden. In de buurt waren er verlaten gebouwen die ons als kinderen aantrokken als magneten. Samen met vrienden brachten we vaak een bezoekje aan deze mysterieuze locaties, waar elke verweerde muur en elke vergeten kamer een verhaal leek te vertellen. Het was hier, in deze desolate ruimtes, dat mijn voorliefde voor het esthetische verval begon te bloeien. Roest, verweerde texturen en door de tijd getekende muren kregen een magische aantrekkingskracht voor me.

Nu, terwijl verlaten huizen steeds zeldzamer worden, heeft mijn passie voor urbex-fotografie me naar nieuwe horizonnen geleid. Ik blijf oude kloosters verkennen, industriële gebouwen doorkruisen en dorpen net over de grens ontdekken. Deze plaatsen ademen een gevoel van vergetelheid en dragen een stille getuigenis van het verleden. Mijn camera is mijn metgezel terwijl ik de sfeer, de schoonheid van verval en het contrast tussen het verleden en het heden vastleg in beelden die verhalen vertellen zonder woorden.

Urbex-fotografie voor mij gaat niet alleen over het vastleggen van de fysieke omgeving, maar ook over het vastleggen van de emoties, verhalen en geschiedenis die deze plaatsen met zich meedragen. Het is mijn manier om de vergankelijkheid van de menselijke creaties te omarmen en tegelijkertijd eer te betuigen aan degenen die ooit deze ruimtes hebben bewoond.

NATUUR-FOTOSHOOT

Natuurfotografie is een prachtige aanvulling op mijn passie voor het vastleggen van stedelijke avonturen.

Temidden van de bruisende energie van mijn stedentrips koester ik ook de rustige omgevingen van bossen en stranden. Hier vind ik de ruimte om te resetten, mijn gedachten te ordenen en inspiratie te laten stromen. Het is een verademing om even te ontsnappen, mijn hoofd leeg te maken en te baden in briljante ideeën. Tijdens deze momenten struin ik door de natuur om sfeervolle beelden te creëren die ik later gebruik voor websites en stockfoto's.

In de natuur vind ik een ongeëvenaarde bron van schoonheid en sereniteit. De tinten groen vormen een prachtig palet dat me inspireert, terwijl een stapel afgehakte boomstammen een rustieke charme biedt die ik niet kan weerstaan. De subtiele nuances van paddestoelen in hun prachtige herfstkleuren trekken mijn aandacht en roepen een gevoel van verwondering op.

Maar wat ik het meest waardeer, zijn de onverwachte ontdekkingen die de natuur te bieden heeft. Elk hoekje onthult een nieuwe verrassing, of het nu gaat om een speelse zonnestraal die door de bladeren prikt of een schitterende diertje dat zich voor mijn lens waagt.

Natuurfotografie is voor mij niet alleen een manier om de wereld om me heen vast te leggen, maar ook een manier om te vertragen en te genieten van de kleine wonderen die zich voor mijn ogen ontvouwen. Het is een aanvulling op mijn passie voor verhalen vertellen, waarbij ik de stem van de natuur vastleg in elk beeld dat ik maak.

Beeldbank: Nu je een inkijkje hebt gekregen in mijn wereld, nodig ik je van harte uit om een kijkje te nemen in mijn beeldbank, waar mijn opvallende en betekenisvolle foto's te bewonderen zijn. Of het nu gaat om het verfraaien van je ruimte of het versterken van je merk, mijn beelden vertellen verhalen die raken.

Samenwerking: Als mijn werk je aanspreekt en je geïnteresseerd bent in een mogelijke samenwerking, aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Samen kunnen we kijken hoe mijn visuele verhalen kunnen bijdragen aan jouw doelen. Ik kijk ernaar uit om van je te horen en wellicht samen iets bijzonders te creëren.

Klaar om jouw innerlijke kracht en schoonheid vast te leggen in tijdloze beelden?

Neem vandaag nog contact met ons op om een sessie te plannen die bij jouw stijl en behoeften past!

Awkward but social