Wil je ook starten als street-art of straatfotograaf?

Als street art fotograaf en straatfotografie heb je een breed scala aan interesses binnen de straatcultuur en stedelijke omgeving. Er zijn talloze mogelijkheden om unieke en fascinerende foto’s te maken in deze genres. Hier zijn enkele suggesties en tips die je kunnen helpen je fotografievaardigheden te verbeteren:

  1. Verken je omgeving: Ga op zoek naar interessante straten, wijken of steden waar veel street art, graffiti, oude gebouwen en fietsen te vinden zijn. Dit kunnen levendige en kleurrijke buurten zijn of juist verlaten en vervallen plekken voor urbex-fotografie.
  2. Let op details: Street art en graffiti kunnen vaak kleine details en verborgen boodschappen bevatten. Let op de kunstwerken zelf, maar ook op de omgeving eromheen. Zoom in op interessante texturen, kleuren en vormen. Probeer de unieke kenmerken van elke locatie vast te leggen.
  3. Experimenteer met perspectief: Speel met verschillende perspectieven en hoeken om je foto’s dynamischer en interessanter te maken. Probeer vanuit laag bij de grond te fotograferen om de omgeving en de straatkunst vanuit een ander oogpunt te laten zien.
  4. Gebruik natuurlijk licht: Straatfotografie en urbex kunnen sterk profiteren van het gebruik van natuurlijk licht. Probeer op verschillende tijdstippen van de dag te fotograferen om de sfeer en het karakter van de locatie vast te leggen.
  5. Wees geduldig en observatief: Observeren is een belangrijke vaardigheid in de straatfotografie. Neem de tijd om de scènes te observeren en te wachten op het perfecte moment om de foto te maken. Wees geduldig en bereid om te wachten op interessante mensen of gebeurtenissen die je foto kunnen versterken.
  6. Experimenteer met bewerking: Foto’s kunnen vaak nog meer tot leven komen met een beetje bewerking. Probeer verschillende filters, kleurcorrecties en effecten om de sfeer en stijl van je foto’s te versterken.
  7. Deel je werk: Zorg ervoor dat je je werk deelt met anderen. Dit kan via sociale media, fotogemeenschappen, fototentoonstellingen of zelfs het publiceren van een fotoboek. Dit stelt je in staat om feedback te krijgen, nieuwe connecties te maken en je passie voor street art en fotografie met anderen te delen.

Onthoud dat creativiteit en individualiteit belangrijk zijn in de wereld van fotografie. Experimenteer, ontdek je eigen stijl en geniet van het vastleggen van de prachtige straatcultuur om je heen. Veel succes met je street art fotografie!